• Verdens største motorsporter

  Posted on August 13th, 2020 Art Grimes II No comments

  Det kan ikke snakkes om motorsport uten å nevne Formel 1. Denne spenning- og fartsfylte kjøringen fanger også oppmerksomheten til mange nordmenn. Formel 1 trumfer som den største motorsporten på norsk TV. Med mektige krefter og høy fart, utsettes førerne for store G-krefter i svinger, og ved bremsing. En rekke regler som endrer seg jevnlig, sørger for både å holde spenningen oppe, og førerne trygge, i opp mot 370 km/t.

  Rally og Rallycross

  Selv om Formel 1 troner høyt oppe på nordmenns underholdningsverdi, handler norsk motorsport i hovedsak om Rally og Rallycross. Forskjellen er ikke stor på disse to sportene. I Rally kjører man alene i løypa, og vinneren kåres etter at alle har kjørt. I Rallycross derimot kjører man mot hverandre på en mer svingete og publikumsoversiktlig bane. Her må førerne være noe mer strategiske og taktiske.

  Raske sykler

  Så må ikke Roadracing glemmes. Dette er motorsykler som konkurrerer på svingete asfaltbaner i høy hastighet. Bare i Norge finnes det 3 godkjente baner som lar deg bivåne den risikofylte sporten. Det er flere klasser i Roadracing, hvor Moto GP er den mest prestisjefylte VM-klassen. Den sies å være verdens eldste pågående raceserie, siden starten tilbake i 1949. Hos Go Sport Travel finner du et bredt utvalg av motorreiser.