Rally Nett http://rallynett.com Tue, 01 Feb 2022 14:06:38 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Formel 1 http://rallynett.com/formel-1/ Mon, 09 Nov 2020 10:50:13 +0000 http://rallynett.com/?p=66 Formel 1 er en stor og populær idrett som vekker mye engasjement. Det var nesten 2 milliarder mennesker som fulgte med på Formel 1 i 2019. Er du en av dem anbefaler vi at du unner deg en reise til Spania, Italia eller Monaco for å nyte Formel 1 live! Dette er en uforglemmelig opplevelse, sammenlignet med TV. Ønsker du å vite mer les her.

Montmeló og Jerez de la Frontera

Ønsker du å være der selv anbefaler vi at du vurderer Spania som destinasjon. Du kan enten reise til Jerez de la Frontera i Cádiz for å se på Circuito de Jerez. Foretrekker du å være i nærheten av storbyen Barcelona kan du alltid se Formel 1 på Circuit de Montmeló. Dette er bare en rask togtur fra byen, i tillegg til en foretrukket destinasjon blant mange nordmenn.

Montecarlo

Casinolivet og naturligvis Formel 1 er tre ting som kjennetegner byen Montecarlo i Monaco. Det er ikke mange løpekrets som befinner seg midt i en by, slik som Circuit de Monaco. Føler du for å ha en ekstra luksuriøs opplevelse kan du til og med leie en limousin. Mai er dessuten en veldig fin måned for å reise til Monaco og få med seg Monaco Grand Prix.

]]>
Verdens største motorsporter http://rallynett.com/verdens-storste-motorsporter/ Thu, 13 Aug 2020 14:24:50 +0000 http://rallynett.com/?p=53 Det kan ikke snakkes om motorsport uten å nevne Formel 1. Denne spenning- og fartsfylte kjøringen fanger også oppmerksomheten til mange nordmenn. Formel 1 trumfer som den største motorsporten på norsk TV. Med mektige krefter og høy fart, utsettes førerne for store G-krefter i svinger, og ved bremsing. En rekke regler som endrer seg jevnlig, sørger for både å holde spenningen oppe, og førerne trygge, i opp mot 370 km/t.

Rally og Rallycross

Selv om Formel 1 troner høyt oppe på nordmenns underholdningsverdi, handler norsk motorsport i hovedsak om Rally og Rallycross. Forskjellen er ikke stor på disse to sportene. I Rally kjører man alene i løypa, og vinneren kåres etter at alle har kjørt. I Rallycross derimot kjører man mot hverandre på en mer svingete og publikumsoversiktlig bane. Her må førerne være noe mer strategiske og taktiske.

Raske sykler

Så må ikke Roadracing glemmes. Dette er motorsykler som konkurrerer på svingete asfaltbaner i høy hastighet. Bare i Norge finnes det 3 godkjente baner som lar deg bivåne den risikofylte sporten. Det er flere klasser i Roadracing, hvor Moto GP er den mest prestisjefylte VM-klassen. Den sies å være verdens eldste pågående raceserie, siden starten tilbake i 1949. Hos Go Sport Travel finner du et bredt utvalg av motorreiser.

]]>
Andreas Mikkelsen http://rallynett.com/andreas-mikkelsen/ Sat, 23 Aug 2014 13:03:48 +0000 http://rallynett.com/?p=39 Andreas Mikkelsen er Norges unge rallyhåp. Han er den yngste som noensinne har vunnet WRC-poeng. Han startet sin karriere allerede som 16-åring, og har deltatt i internasjonale race helt siden 2006 da han debuterte i WRC. Under påfølgende sesong var han blant de ti beste i tre av åtte WRC-prøver. Femteplassen i svensk rally i 2008, når han var bare 17 år gammel, gjorde han til den yngste rallykjøreren som noensinne har vunnet poeng i WRC.Andreas Mikkelsen har fått gode plasseringer i flere nasjonale og internasjonale rallyer de siste årene med blant annet 1. plass i Intercontinental Rally Challenge i 2012 og 1. plass i gruppe N i Norwegian Rally Championship i 2009. Han ble kåret til årets idrettsutøver i 2008 ved Norges Toppidretts Gymnas i Bærum. I 2011 kjørte han for bilprodusenten Skoda. I dag kjører han for Volkswagen med en 1.6 liters Polo R WRC.Akkurat nå ligger 25-åringen på en tredjeplass med 83 poeng og klassifisering 3, etter de to store favorittene Sebastien Ogier og Jari-Matti Latvala på henholdsvis 1. og 2. plass. Årets sesong har hittil gitt gode resultater med en 2. plass i det svenske rallyet i Värmullsåsen, en 4. plass i det italienske rallyet på Sardinia og en 2. plass i Rally Lotos i Polen.Andreas Mikkelsen har store muligheter for en god plassering i årets sesong, og har hatt relativt gode odds på oddsidene under de siste løpene. Ogier og Latvala har selvsagt de laveste oddsene enn så lenge, så får man se om de andre førerne klarer å gjøre en innsats som kan endre på dette.Ønsker du å holde deg oppdatert på fremgangen til dette unge rallyhåpet, kan du følge med WCR sine sider om de ulike førerne, eller på Mikkelsens egen hjemmeside. Før hvert race kan du ha en gjennomgang av de siste resultatene, ta en titt på den anslåtte oddsen – og er det en gambler i deg er det da på tide å ha det litt gøy med satsing på sportslige begivenheter. Rally er selvfølgelig bare én av grenene du kan tippe på, men dette er en fartsfylt sport som er både utfordrende og givende.

]]>
Pontus Tidemand http://rallynett.com/pontus-tidemand/ Tue, 08 Apr 2014 06:31:37 +0000 http://rallynett.com/?p=18 Pontus Tidemand er en svensk rallyfører. Han ble født i Charlottenberg i 1990. Han er også kjent som stesønnen til norske Henning Solberg, som kjører Rally-VM. Pontus Tidemand debuterte i WRC i 2012, da han konkurrerte i WRC Academy, som er junior-VM i rally. Han ble på tredjeplass i mesterskapet. Samme år konkurrerte han også i Rally Sweden i Super 2000 World Rally Championship. Der ble han også på tredjeplass.I 2013 debuterte han i World Rally Car i Rally Sweden. Han ble tvunget til å bryte dette løpet, men klarte seg mye bedre resten av sesongen. Etter seieren i juniorklassen i det franske rallyet, sikret han seg juniorverdensmestertittelen i 2013.Tidemand er utvilsomt et navn for framtiden. Han har allerede mange gode resultater å vise til, og har fortsatt framtiden foran seg. Kanskje han en dag blir verdensmester i WRC. VM-tittelen i juniorklassen er antakelig bare begynnelsen.

]]>
Rally Guanajuato Mexico http://rallynett.com/rally-guanajuato-mexico/ Mon, 07 Apr 2014 09:31:01 +0000 http://rallynett.com/?p=16 Rally Guanajuato Mexico, eller bare Rally Mexico, er en runde i VM i rally. Rallyet ble en del av WRC i 2004. Rallyet arrangeres i delstaten Guanajuato, og etappene kjøres rundt byene León, Silao, Irapuato og Guanajuato. Hovedkvarteret for rallyet er i León.Rally Mexico har noen av de høyeste etappene av alle VM-rundene i rally. Noen etapper kjøres opp til 2700 meters høyde. Dette fører til nye utfordringer for førerne, blant annet fordi motorene mister inntil 20 % av yteevnen sin i denne høyden.Rally Mexico ble først kalt Rally America, og har vært kjent under ulike navn. Rallyet ble første gang kjørt i 1979. Rallyet har blitt avlyst flere år, og gjennomgikk flere endringer før det fikk dagens format. Da World Rally Championship (WRC) ble utvidet til 16 runder i 2004, ble Rally Mexico valgt som et av de nye løpene. Petter Solberg vant rallyet i 2005, men etter den tid har rally Mexico vært dominert av Sébastian Loeb. Han vant rallyet fra 2005 til og med 2013.Før årets utgave av rallyet, var franske Sebastian Ogier favorittippet, fulgt av Jari-Matti Latvala (4.40) og Mads Østberg (10.00) på Unibet. Løpet ble en tøff konkurranse for de 28 startende. Rallyet ble spennende, med flere uhell og feil, men 23 av de startende fullførte løpet.Mads Østberg startet i tet, og konkurrerte lenge med Sebastian Ogier, men traff en stein og måtte bryte tidlig lørdag. Han måtte ta inn åtte minutter på søndag, og klarte til slutt å kjøre inn på niendeplass.Sebastian Ogier var veldig sulten på en seier, etter feilen han gjorde i Sverige. Han klarte å leve opp til favorittstempelet, og kjørte feilfritt. Dermed tok han nok en VM-seier. Jari-Matti Latvala kjørte inn til andreplass, som er hans beste resultat noen gang i Mexico.

]]>
Mads Østberg http://rallynett.com/mads-ostberg/ Sun, 06 Apr 2014 09:29:03 +0000 http://rallynett.com/?p=14 Mads Østberg er en norsk rallyfører som ble født i 1987. Han har drevet med motorsport helt fra han var fire år gammel. Da han ble 13 år gammel, begynte han som kartleser for faren, Morten Østberg, som også kjørte rally. Mads kjørte sitt første rally da han var 16 år gammel.I 2006 deltok han i Rally-NM i Gruppe A. Han ble nummer to sammenlagt, og vant også det siste løpet i sesongen. I 2007 ble han norgesmester i rally. I februar 2007 kjørte han Rally Sweden, og tok en etappeseier der. Dette var hans første WRC etappeseier, og han er den yngste fører som noen gang har vunnet en VM-etappe i rally.Østberg ble også norgesmester i 2008 og 2009. Hans beste sammenlagtplassering i VM er fjerdeplass. Han har kjørt bra i mange WRC-runder, og vant blant annet Rally Portugal i 2012. Mads Østberg kjører sammen med sin svenske kartleser Jonas Anderson.Mange spår at Mads Østberg blir Norges neste verdensmester i rally. Han ligger godt an i sesongen 2014. Etter de tre første løpene, er han på femteplass sammenlagt. Østberg kjørte veldig bra i Rally Mexico. Han lå i tet, men hadde et uhell, og endte på niendeplass.

]]>
WRC 2014 http://rallynett.com/wrc-2014/ Fri, 04 Apr 2014 09:28:32 +0000 http://rallynett.com/?p=12 WRC (World Rally Championship) er verdensmesterskapet i rally. WRC kjøres over flere runder, og arrangeres av FIA. Førerne får poeng både for plassering i hvert løp, og for å vinne spesialetapper underveis i løpene. På slutten av hver sesong kåres en verdensmester. Dette er føreren som har samlet opp flest poeng gjennom sesongen. Beste produsent blir også kåret, og vinner produsenttittelen.Rally-VM har blitt arrangert siden 1973. Den gangen gikk VM over 13 runder. Antallet runder har blitt endret ved flere anledninger. Enkelte år har man kjørt inntil 16 runder. I 2014 kjøres det 13 runder. Første runde ble kjørt i januar, og siste runde kjøres i november. VM-rundene kjøres i mange land, og på ulike typer veier. Neste løp er Rally Portugal, som arrangeres 3.til 6.april. Deretter drar rallysirkuset videre til Argentina i mai.Petter Solberg ble den første nordmannen som vant rally-VM, da han vant sammenlagtseieren i 2003. Ellers er det Finland som har gjort det best av de nordiske landene.Flere norske førere er med også i årets rally-VM. Den norske føreren som ligger best an sammenlagt så langt i sesongen, er Mads Østberg, men det er fortsatt mange runder igjen før VM blir avgjort.

]]>
Petter Solberg http://rallynett.com/petter-solberg/ Wed, 02 Apr 2014 09:27:43 +0000 http://rallynett.com/?p=10 Petter Solberg er en profesjonell rallycrossfører fra Spydeberg. Han ble født i 1974. Petter Solberg deltar i VM i rallycross. Sesongen 2014 kjører han en Citroën DS3 RX Supercar. Bilen er bygd og driftes av Petter Solberg World Rallycross (RX) Team.Tidligere kjørte Petter Solberg rally, og kjørte WRC i mange år, men hoppet av etter sesongen 2012. Han bestemte seg i stedet for å satse på arenasporten rallycross.Petter Solberg startet rallykarrieren i 1999. Da kjørte han for Ford, men byttet til Subaru i 2000. Han kjørte for Subaro til og med 2008, da Subaru la ned rallysatsningen sin. Solberg startet et privatlag sesongen 2009.Han vant sin første VM-runde i 2002, og endte på andreplass sammenlagt samme år. I 2003 vant han sammenlagt, og ble Norges første verdensmester i rally. Totalt har Petter Solberg vunnet 13 VM-runder i rally. Han ble også på andreplass sammenlagt i 2004 og 2005.

]]>
Rally i Norge http://rallynett.com/ Tue, 01 Apr 2014 09:26:47 +0000 http://rallynett.com/?page_id=8 Rally arrangeres på vanlige riksveier, fylkesveier og kommunale og private veier. Konkurransene kan vare fra noen timer opp til flere dager. I hver bil er det en fører og en kartleser, og løypene er delt inn i transportetapper, serviceområder og fartsetapper. Kartleseren skal gi føreren opplysninger om veien, og si fra om svinger og hindringer, slik at etappen kan kjøres så raskt som mulig. Fartsetappene kjøres alltid på lukkede veier, uten annen trafikk, og hastigheten er avgjørende. Mellom tidskontrollene, på transportetappene, kjøres det på idealtid. Avvik fra idealtiden blir straffet med tilleggstid.Klassene deles inn etter motorvolum, trimming, bilens alder, og hvor erfaren føreren er. Førerne må gå Rallykurs arrangert av NBF, og ha medlemskap i en klubb som er tilsluttet NBF. Ungdomsklassen er for førere mellom 16 og 18 år.I Norge kjøres både NM i rally og Norgescup i rally. Rallykjøring var forbudt i Norge fra 1972 til 1987, men nå er sporten populær både blant utøvere og publikum. WRC-runder i rally har også blitt arrangert i Norge, men nå er ingen av de norske løpene del av WRC. De store rallyløpene i Norge tiltrekker seg likevel mange utenlandske førere, særlig fra andre nordiske land.

]]>